Szavak a fejemben – Íme, itt a történet

 
 
Elképesztő volt a vonzás. Remegett minden tagom, bár palástolni igyekeztem. Pislognom kellet, de az elém terülő látványt, a megadatott lehetőséget egy pillanatra sem akartam szem elől téveszteni. Erre vártam, ezt akartam, erről álmodtam már mióta és most itt van, a maga legzöldebb valóságában, az egész lényemet átható, a mellkasomat, törzsemet pillangóléggé változtatva, az Élet lehetőségét adva, a tiszta szabadságét.
 
És aztán elkezdődött. Egyik pillanatról a másikra, az önfeledtség és a végtelen szabadság érzetét kölcsönözve, a félelem legkegyesebb lényegével, az izgalom tetőpontra hágásával. Olyan volt, mint egy álom, bár volt kezdete, és talán vége is, azok mégis valahogy olyan elmosódottá váltak, mert a lényeg, a tömény esszencia, az éltető nedű, a valóság embertelen száguldása a kettő közé férkőzött.
 
Nincsenek szavaim, melyek leírnák, hogy mit éreztem akkor ott, a megtestesülés legelemibb, legvalóbb, legfélelmetesebb, és leggyönyörűbb pillanatában, a vérvalóság és a halálfélelem őrült sebességbe csapó, mámoros pillanataiban. Csak pár, más által fogalmazott mondat ment a fejemben, a legvadabb kanyarokban, a legtüzesebb gyorsulásokban:
 
 
“Egyszer. Mindig csak egyszer. Mindig először, mindig utoljára. Nem a törvényt keresni. Szabadnak lenni. Nem alkalmazkodni. Elhatározni. Nem a megszokás. A váratlan. A kaland. A veszély. A kockázat. A bátorság… a küszöbön állni. Folytonos átlépésben lenni. Élve meghalni, vagy meghalva élni. Aki ezt elérte, szabad. És ha szabad, belátja, hogy nem érdemes mást, csak a legtöbbet.”
 
 

Hamvas Béla

 
 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: