Fontos! – Evolúciónk

 
Nagyon sokáig képtelen voltam megérteni az evolúció, mint olyan fogalmát. Oké, fogadjuk be, hogy nincs Isten, van viszont ősrobbanás, baktériumok, moszatok, majmok, folyamatosan táguló világegyetem, én. Nem, ez valahogy mégsem emészthető. Mert ha nincs Isten (és nincsen isten sem), semmi felettünk álló, akkor a természet honnan a csudából tudja, hogy melyik az életképesebb? Hogy melyiknek kell kiszelektálódnia?
 
Egyik egyetemi tanárom szólt egyszer úgy hozzám, hogy “kedves túlképzett kisasszony”, úgyhogy ha ez igaz az enyhén eltúlzott irónia visszafogásával is csak módjával volt, azt a fogalmat azért mindenképpen ismerem, hogy természetes szelekció.
 
De a kiválasztódás mibenlétének kérdése akkor is fennállt még hosszú ideig, egészen addig, míg nem hallottam az Angliában élő nyírfaaraszoló lepkékről.
 
Azt kell róluk tudni, hogy két változatuk van, a világos és a sötét. A valahányadik – na ennyit a túlképzettségemről – ipari forradalomig a szigetországban a világosak voltak elszaporodva, de a környezetszennyezés miatt megváltozott a helyzet.
 
A nyírfaaraszolók ugyanis a fák törzsein szeretik tölteni az idejüket (ha jobban belegondolok, még az is előfordulhat, hogy pont a nyírfákon), s mikor a gyárkéményekből kibocsátott temérdek szennyező anyag belepte a fák törzsét is, azon csak a sötétebb pillangók tudtak biztonsággal megbújni, a világosabbakat ti. meglátták és megették a madarak!
 
S így a sötétek maradtak életben, szaporodtak el és örökítették tovább sötét génjeiket.
Semmi felsőbb hatalom, pusztán gyakorlatiasság. Életképesség.
És így alakultunk ki mi is.
 
 
Na akkor most ennek fényében kezdjük el szemlélni saját testünk és lelkünk tulajdonságait!
Megvan estére a program, remélem.
 
 

 
Megj.: Ezen a képen nem egy nyírfaaraszoló lepke látható, ezt csak azért raktam ki, hátha így minél többen elolvassátok a gondolatmenetem.
 
 
Kép

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: