Az élet célja – Kurt Vonnegut zsenije.

 

Szokásom nálam okosabb(nak vélt) emberek gondolatait olvasgatni, közben átélek egy olyan érdekes élményt, amit egy szintén ilyen bácsitól átvett értelmezés alapján “flow”-nak, áramlatnak hívok. Kurt Vonnegut bácsi gondolatmeneteinek olvasgatása közben is történik velem ilyesmi, bár ha pozitív, életvidám, de ugyanakkor komoly szeretnék lenni, nem őt veszem elő. Ha kiábrándult, de mégis játékos, gondolkodó, de semmit komolyan nem vevő hangulatra vágytok, irány egy könyvlelőhely, K betűs polc, vagy ha megvárjátok a következő életem, ígérem, olyan zseniális író leszek, mint ő, csak pozitív hangvétellel. Haha.

 

Én eddig az Időomlást és a Bajnokok reggelijét olvastam, a többiről majd nyilatkozok később, de várom szeretettel az ajánlókat.

 

 
 
“Mint a koktélbárban mindenki, ő is alkohollal lágyította éppen az agyát. Ezt az anyagot egy élesztőgomba nevű aprócska teremtmény állította elő. Az élesztőgombák cukrot ettek és alkoholt ürítettek. Abba pusztultak bele, hogy az ürülékükkel tönkretették saját környezetüket.
Kilgore Trout egyszer írt egy novellát, amelyben két élesztőgomba beszélget. Miközben eszik a cukrot és fuldokolnak saját ürülékükben, arról vitatkoznak, mi lehet az élet célja. Korlátolt eszükkel még csak nem is sejtik, hogy pezsgőt gyártanak.”
 
 

Kép

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: