3 pont, csak a hatás kedvéért… avagy Ipcsics Erik alkotásai

Hónapokkal ezelőtt találkoztam Vele elsőként a Rezső Klub pincéjében, és őszintén be kell valljam, nem foglalkoztam Vele többet, mint egy átlagos partyfotóssal. Egy-két póz, vélhetőleg nem tűnik mesterkéltnek, azt a kevéské bort a tekintetemből pedig, amit fogyasztottam, reméljük eltűnteti a megfelelő árnyékolás.

Pár héttel ezelőtt kerestem fényképeket az instruktorképzés kapcsán megrendezett Portya után buliról és ekkor akadtam rá egyetemi újságunk, a Szinapszis galériájára, ahol található fotók mindegyikén ott volt az Ipcsics Erik jelzés.
Valóban készített rólam is egy-két vállalható fotót, mégsem ez motivált, hogy utánanézzek, vajon ki lehet ez a különleges nevű fotós, inkább a megérzés, hogy talán több is van mögötte, mint néhány tagadhatatlanul jól sikerült partyphoto. (Ami természetesen szintén nem lebecsülendő, csupán másképp értékelendő).
A korosztályom teátrálisan ambivalens érzelmeit, de valójában elsöprő rajongását és titkolt függését kiváltó honlap, az iWiW segítségével megtaláltam Eriket és az alkotásait tartalmazó DeviantArt profilját, ahol cseppet sem kellett csalódnom, sőt.

A képeinek, noha különböző témákat ábrázolnak, színvilágában és hangulatában mégis ott rejlik egy közös szál, egy csendesen szomorú, frissességet hozó melegség.
Kiválasztottam néhányat, amit megosztok Veletek is.

Azt hiszem a Dead Well című kép fogott meg elsőként a maga festményszerű képvilágával, falusias, nagyszüleim házát idéző hangulatával, míg a Choose Your Weapon kontrasztokat idéző témája, színtelent a színessel keverő, először sokkolóan, majd a kép mélyén hosszabban elidőzve nyomasztóan ható szépsége inkább az érzékeimet és az érzelmeimet fogta meg, mint az emlékeimet.
A Going Nowhere alá Erik a DA-on egy számból idézett, ami nekem egyik személyes “kedvencem”:

“All around me are familiar faces


Worn out places, worn out faces


Bright and early for their daily races


Going nowhere, going nowhere


Their tears are filling up their glasses


No expression, no expression


Hide my head I want to drown my sorrow


No tomorrow, no tomorrow […]”


Gary Jules – Mad World


Mégis hozzá kell tennem, hogy számomra a kép egészen más hangulatot idézett. Sokkal inkább a szabadság, a száguldás és a sebesség szédítő egyvelege jutott eszembe, mint azok az álmaim, amelyekben haldoklom.

Végül pedig a kép, ami a legjobban megfogott. Waiting For You. Nem tudom egészen érzékletesen leírni, hogy mit látok ebben az Alkotásban. Talán egy kicsit úgy tudnám megfogalmazni, hogy ebben a képben érzem magam. Érzem, hogy ott vagyok, benne lüktetek, vele, érte.
Várok és érzek és köszönöm.

Köszönet Eriknek, az Élményért.

Erik alias Nown on deviantART

Reklámok

2 hozzászólás to “3 pont, csak a hatás kedvéért… avagy Ipcsics Erik alkotásai”

  1. Uhhh, hát a három pontos hatás az megvolt. Ezek a képek, eszméletlen…
    reagálnék vmi értelmeset de semmi olyasmi nem kívánkozik ki most belőlem:), köszönöm h a te kommenteddel nézhettem meg ezeket a képeket:)
    utolsó a kedvenc, hideg is kirááz

  2. köszönöm szépen az ajánlót! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: